MENIU

Salman Rushdie, MESAJ DUR împotriva RELIGIEI după masacrul din Paris

Salman Rushdie

Scriitorul Salman Rushdie, condamnat la moarte în Iran pentru publicarea cărții Versetele Satanice, a condemnat atacul terorist petrecut la sediul publicației Charlie Hebdo. "Religia, ca orice altă idee, merită critica ş lipsa noastră curajoasă de respect", spune  Rushdie.  

Într-un mesaj transmis în cursul zilei de ieri, Salman Rushdie a condamnat în termeni duri consecințele fanatismului religios care a dus la masacrul de la Paris.

"Religia, formă medievală de absurditate, devine o adevărată amenințare pentru libertățile noastre în momentul în care se combină cu armele zilelor noastre", spune Rushdie, potrivit Daily Mail.

Potrivit scriitorului britanic cu origini indiene, totalitarismul religios a dus la o "mutație mortală în inima Islamului" ale cărei consecințe tragice se văd acum la Paris.

"Sunt alături de Charlie Hebdo, cum trebuie să fim cu toţii, pentru a apăra arta satirei, care a fost întotdeauna o forţă pentru libertate şi împotriva tiraniei, a necinstei şi prostiei", a mai spus Rushdie.

Salman Rushdie se exprimă în termeni duri la adresa religiei. Potrivit scriitorului, expresia "respect pentru religie" a devenit sinonimă cu "frica de religie". "Religia, ca orice altă idee, merită critica ş lipsa noastră curajoasă de respect", spune Rushdie.

Salman Rushdie a fost condamnat la moarte de ayatollahul Khomeini al Iranului pentru cartea sa „Versetele Satanice".