MENIU

Mesajul emoţionant al lui Octavian Ursulescu, după moartea compozitorului Marcel Dragomir

Prezentatorul Octavian Ursulescu și-a exprimat regretul, luni, pentru moartea compozitorului Marcel Dragomir, despre care spune că a fost "unul dintre cei mai mari melodiști ai muzicii ușoare românești".

"E dureroasă vestea că s-a stins unul dintre cei mai mari melodiști ai muzicii ușoare românești, melodiști pe filiera Temistocle Popa, Camelia Dăscălescu, Florin Bogardo, Cornel Fugaru și alți mari compozitori, care din păcate ne-au părăsit în ultimii ani.

Marcel Dragomir sunt convins că a plecat și cu o durere în suflet, o durere nu numai a lui, ci și a tuturor compozitorilor de muzică ușoară. Vorbeam des cu el la telefon și îi simțeam în glas deznădejdea văzând că el, un compozitor cu sute de șlagăre, asemenea altor colegi de breaslă, este total marginalizat, creațiile lui nedifuzate la radio, la televiziune, neincluse în programul marilor festivaluri", a afirmat, pentru AGERPRES, Octavian Ursulescu.

El și-a exprimat speranța că măcar în următoarele zile posturile de radio și televiziune vor difuza melodiile compuse de Marcel Dragomir.

"Marcel Dragomir de acolo de sus speră că muzica lui va dăinui așa cum merită și sper și eu din toată inima că interpreții care au făcut șlagăre din cântecele lui, și nu sunt deloc puțini, vor continua să îi cânte melodiile, să îl cinstească așa cum se cuvinte și poate măcar acum, câteva zile, pentru că știu că pe urmă totul se va uita, posturile de radio și de televiziune vor difuza piesele lui atât de frumoase", a mai spus Ursulescu.

Compozitorul Marcel Dragomir, autorul șlagărului "Un albastru infinit", a murit, conform unui anunț publicat, luni, pe Facebook de Rareș Dragomir, fiul său.