MENIU

Mesaj devastator pentru T. Toader: Nici în perioada stalinistă nu s-a întâmplat aşa ceva

Prof. univ. dr. Valerius  M. Ciucă, primul judecător român la Tribunalul Uniunii Europene de la Luxemburg, desfiinţează raportul prezentat de ministrul Justiţiei, în baza căruia a anunţat că declanşează procesul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Koveşi. 

Într-un mesaj postat pe reţelele de socializare,  profesorul doctor specialistul în drept constituţional a comparat atitudinea şi abordarea fostului coleg de catedră cu ceea ce se întâmpla în perioada stalinistă. 

"Ce-a fost asta? Ce-a fost acest jalnic spectacol ? Cum poţi tu, Românie, să suporţi asemenea nenorocire?," se întreabă specialistul în drept constituţional, 

"În afara oricărei ordini legale sau constitutionale, cineva ne povesteşte despre ce-ar fi trebuit să se întâmple dar nu s-a întâmplat... Nici o umbră de instituţie nu a fost prezentă la aceasta povestire. Instituţiile s-au ascuns pentru a asculta vocea unei ectoplasme judiciare fără nici cea mai mică competenţă în materie de jurisdicţie.(...)

Nici unul dintre cele 20 de puncte nu are susţinere juridică sau raţională. Oricare dintre pricinile prezumţioase este obiect de judecată. Cum este posibil ca factorul politic să-şi permită a judeca? Unde s-a mai intamplat asemenea absurditate fara a fi catalogata ca grava ingerinta in actul de justiţie? (...) Nici măcar la prezumţioşii stalinişti... Este de-a dreptul siderant să văd la "oameni ai instituţiilor" conduita lipsita de minima initiere instituţională...

Să rămâi pasiv la iraţionalitatea pură a celor care trebuie să întruchipeze sufletul statalităţii este ca şi cum ai fi catatonic la scena uciderii familiei tale... Iar asta nu mai este glumă," îşi încheie mesajul magistratul ieşean.