MENIU

Merkel i-a cerut lui Putin să-i elibereze pe marinarii ucrainieni

Merkel și Putin

Franța și Germania se implică în conflictul recent dintre Rusia și Ucraina și îi cer președintelui Putin reluarea formatului în patru pentru ieșirea din criză.

Într-o discuție pe marginea summitului G20 de la Buenos Aires, cancelarul german Angela Merkel a cerut eliberarea marinarilor ucraineni, reținuți săptămâna trecută de Rusia.

Sâmbătă, cancelarul german Angela Merkel a purtat o conversație "în profunzime" cu președintele rus Vladimir Putin despre înrăutățirea tensiunilor dintre Moscova și Kiev, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului german, Steffen Seibert.

Merkel s-a alăturat președintelui francez Emmanuel Macron, care s-a întâlnit, de asemenea, cu Putin la Buenos Aires și i-a cerut eliberarea marinarilor ucraineni capturați de marina rusă săptămâna trecută. Putin a insistat că aceste cazuri lor vor fi soluționate de instanțele judecătorești, informează DW.

Merkel și Putin au convenit să inițieze discuții între Germania, Franța, Rusia și Ucraina pentru a reduce tensiunile din regiune.

Mai multe articole despre:
Angela Merkel Vladimir Putin