MENIU

Merkel: Coronavirusul, cea mai mare provocare pentru Germania de la Al Doilea Război Mondial

Cancelarul german, Angela Merkel consideră pandemia de coronavirus drept cea mai mare provocare pentru Germania, după Al Doilea Război Mondial.

Cancelarul german, Angela Merkel cataloghează criza globală de coronavirus drept cea mai mare provocare pentru Germania, după Al Doilea Război Mondial.

"De la reunificarea germană, nu, de la al doilea Război Mondial, nu a existat o provocare pentru țara noastră care să depindă atât de mult de solidaritatea noastră", a afirmat cancelarul, într-un discurs televizat adresat germanilor.

Totodată, Merkel are încredere că toții cetățenii germani vor trece cu bine peste această criză globală

"Cred cu tărie că vom reuși în această sarcină dacă toți cetățenii consideră într-adevăr că este și sarcina lor (...) Pentru cineva ca mine, pentru care libertatea de mișcare și de circulație a fost un drept câștigat cu greu, astfel de restricții nu pot fi justificate decât printr-o necesitate absolută", a subliniat Angela Merkel.

De asemenea, Angela Merkel a reamintit oamenilor cum să se ferească de Covid-19.

"Fără strângeri de mâini, spălarea mâinilor cu atenție și cel puțin un metru și jumătate față de persoana următoare și, dacă este posibil, practic niciun contact cu persoanele foarte în vârstă, deoarece sunt deosebit de expuse", a mai spus Merkel.

Epidemia a ucis între 12 și 16 persoane în Germania, potrivit cifrelor diferite înainte de Institutul Robert Koch și de statele regionale.

Mai multe articole despre:
merkel coronavirus