MENIU

Mergi la doctor dacă ai aceste simptome! Semnele prezenţei cancerului în organism

Febra, oboseala extremă, pierderea în greutate şi modificări ale culorii pielii pot fi tot atâtea semne care anunţă prezenţa unui cancer. Alături de acestea mai există o listă întreagă de semne prin care organismul ne avertizează că lucrurile nu sunt în regulă.

Cancer. Nu o boală, ci o serie întreagă de boli grave cu simptome atât generale, cât şi specifice. Dacă am fi mai atenţi la ele, şansele de reuşită ale tratamentului ar fi mai mari, iar pacienţii s-ar putea bucura în continuare de o calitate a vieţii mai bună. Dacă avem aceste simptome vreme îndelungată sau ele s-au înrăutăţit, este cazul să mergem la un consult de specialitate, potrivit adevarul.ro.

Despre ce simptome este vorba, însă?

Pierderea inexplicabilă în greutate

Cele mai multe persoane care au cancer ajung să piardă în greutate, la un moment dat. O pierdere în greutate mai mare de 5 kilograme sau mai mult din motive inexplicabile poate fi semn de cancer. Se întâmplă cel mai adesea în cazul cancerului de pancreas, de stomac, de esofag sau de plămâni.

Febra

Febra este des întâlnită în cazul pacienţilor cu cancer, dar de cele mai multe ori după ce boala s-a răspândit în corp. Aproape toate persoanele cu cancer experimentează acest simptom, în special dacă boala sau tratamentul a afectat şi sistemul imunitar, din care cauză organismul face faţă mai greu infecţiilor. Sunt mai puţine cazurile în care febra este un semn precoce care anunţă cancerul, aşa cum se întâmplă în cazul caccerelor de sânge - leucemii şi limfoame.

 

Mai multe articole despre:
cancer febră simptome cancer