MENIU

Meniuri de post care nu îngrașă. Recomandările nutriționistului - Ce este bine să evităm

Meniuri de post care nu îngrașă. Recomandările nutriționistului - Ce este bine să evităm

Mulți dintre noi alegem să consumăm mâncare de post în această perioadă. Nu este întotdeauna ușor, însă, să combinăm alimentele în așa fel încât să nu vină însoțite de kilograme în plus. Nutriționistul Wasim Nazer a oferit mai multe alternative sănătoase de meniuri de post.

Există anumite greșeli în combinarea alimentelor și a mâncărurilor de post care atrag după sine un exces ponderal, însă nutriționistul Wasim Nazer a explicat cum putem evita acest lucru. Nutriționistul Wasim Nazer a oferit trei exemple de neniuri de post care nu îngrașă.

„Este destul de dificil să ai o alimentație sănătoasă pe perioada postului dacă te gândești să optezi pentru produsele existente în supermarketuri. Doar gătind acasă, simplu, dietetic și sănătos poți deține controlul la ceea ce se află în farfuria ta. De asemenea, chiar și atunci când ținem post este important să nu uităm regulile de bază ale nutriției sănătoase. Este important să evităm pe cât posibil combinațiile nesănătoase, produsele care «copiază» produsele «de dulce», dar și pe cele care au adaosuri de zahăr sau E-uri”, a explicat specialistul în nutriție Wasim Nazer.

„Există și o detoxifiere pentru ficat, pe care o putem ține trei sau șase zile, pentru a curăța ficatul și toate pietrele, toate grăsimile care sunt depuse pe el. Astfel profităm de mai multe lucruri deodată!”, a mai declarat nutriționistul.

Meniu de post #1 Mic dejun – salată cu mix de fructe Gustare – smoothie Prânz – chiftele din legume (pot fi din roșii și verdețuri sau broccoli, ciuperci, conopida, cartofi sau tofu) Gustare – ceai alb cu zeama de lămâie sau lime Cină – paste vegane din dovlecei tăiați în spirală cu sos de roșii și roșii cherry.

Citeşte întreaga ştire: Meniuri de post care nu îngrașă. Recomandările nutriționistului: „Este important să evităm produsele care le «copiază» pe cele «de dulce»”

Mai multe articole despre:
meniuri post nutritionist