MENIU

Memorandum de Înțelegere între Ministerul de Sănătate din România și cel din Franța

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a ținut o prelegere în cadrul Conferinței privind „Chirurgia cardiacă și chirurgia vasculară în epoca tehnicilor minim invazive”, la Academia Națională de Chirurgie din Franţa.

„În chirurgia cardiacă și vasculară există în prezent o evoluție rapidă a tehnologiei și a procedurilor minim invazive. În ciuda progreselor recente în aceste tehnici, nu există un protocol de management bine structurat care să se aplice pacienților cu disecție aortică de tip B (DAB). (...) Aș dori să vă prezint tehnici inovatoare pentru optimizarea tratamentului astfel de pacienți. (...)  În sfârșit, ne-am dori, dacă rezultatele inițiale rămân satisfăcătoare pe termen lung, să luăm în considerare extinderea acestui tratament”, a susținut ministrul Victor Costache, în timpul cuvântării.

Costache și omologul său au discutat despre Memorandumul de Înțelegere care va fi încheiat între cele două ministere, document ce prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii deficitare ale asistenței medicale ca de exemplu: marii arși, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităților sanitare.

În perioada 4-6 februarie, Costache s-a aflat la Paris, acolo unde s-a întâlnit cu mai mulți medici români ce activează în centrele medicale din Franța, dar și cu Agnès Buzyn, ministrul francez al Solidarității și Sănătății.