MENIU

Meleșcanu dă în judecată ALDE pentru excluderea sa din partid

Teodor Meleșcanu, președintele Senatului, a anunțat luni că va depune în cursul zilei acțiunea în justiție privind excluderea sa din ALDE. Meleșcanu își dă în judecată fostul partid pentru că măsura de excludere luată de conducerea ALDE săptămâna trecută este „ilegală”.

Președintele Senatului, Teodor Meleșcanu, a declarat că va depune, în cursul zilei de luni, acțiunea în justiție privind excluderea sa din ALDE.

„Acțiunea va fi prezentată în cursul zilei de azi", a spus luni Meleșcanu, la Senat.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a anunțat săptămâna trecută, în plenul Senatului, că Teodor Melescanu nu mai este membru al acestui partid, grupul senatorial se desființează și „se configurează" un grup mixt.

Meleșcanu anunțase săptămâna trecută  ca isi va "cauta dreptatea in justitie" pentru excluderea din ALDE, considerand ca aceasta decizie este neconstitutionala si ilegala.

"Din pacate, s-a adoptat o decizie de excludere a mea din ALDE, care este perfect ilegala si care de fapt nici nu exista. Nu a fost pe ordinea de zi, nu a aparut niciun document, a fost o chestiune care doar s-a citit in sedinta.

Deci, din punctul meu de vedere, ea este inaplicabila, este anticonstitutionala, contravine regulamentului privind drepturile parlamentarilor si din aceasta cauza mi-a ramas o singura modalitate, de a-mi cauta dreptatea in justitie. Si voi face", a declarat Melescanu joia trecută la Parlament.

El a precizat atunci ca va solicita dezbaterea dosarului in instanta dupa o sedinta Delegatiei Permanente a ALDE.

La o zi de la declarațiile lui Meleșcanu, Biroul Politic Executiv al ALDE a luat act, vineri, potrivit Statutului partidului, de pierderea calităţii de membru pentru Teodor Meleşcanu, Graţiela Leocadia Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Ştefan Băişanu. Ultimii trei au fost nominalizați de premierul Viorica Dăncilă să preia portofoliile de laMediu - Grațiela Gavrilescu, Energie - Ion Cupă, Relația cu Parlamentul - Al. Ștefan Băișanu.