MENIU

MEDICUL EROU Radu Zamfir, despre cum să salvezi o viaţă: "Nu se poate mai simplu de atât"

Medicul Erou Radu Zamfir

Medicul Radu Zamfir, unul dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din Apuseni, a devenit ambasador al campaniei "Și tu poți salva vieți! Există un erou în fiecare dintre voi!", proiect inițiat în aprilie 2013, care are ca principal scop reducerea timpului de ajungere la urgențe de grad 0 și 1 din locurile publice la mai puțin de 6 minute.

"Există un erou în fiecare dintre voi" este un program care pe mine, personal, m-a convins, pentru că poate ajuta practic pe toți aceia aflați la limita dintre viață și moarte. Știi tehnici de bază de prim ajutor, primești o alertă că cineva din apropierea ta are nevoie de tine, mergi și acționezi. Și salvezi o viață. Nu se poate mai simplu de atât și eu, unul, cred în el", a afirmat medicul Radu Zamfir, potrivit unui comunicat de presă al Societății de Salvare București, scrie Agerpres.

Cei care își doresc să redirecționeze 2% din impozitul pe venit către Societatea de Salvare București pentru susținerea proiectului pot face acest lucru completând formularul 230 de pe www.existaunerou.ro și încărcându-l tot pe acest site.

"Fiind conștient de importanța acordării primului ajutor la timp, dr. Radu Zamfir, el însuși erou prin ceea ce face și prin viețile salvate zilnic, a acceptat fără nicio ezitare susținerea proiectului. Există un erou în fiecare dintre voi. În ciuda programului extrem de încărcat, ca medic chirurg și coordonator al echipei de prelevare din cadrul Spitalului Fundeni, dr. Radu Zamfir s-a implicat 100% în sprijinirea acestei campanii, derulată de Societatea de Salvare București", se arată în comunicatul de presă.