MENIU

Medicul Dorel Săndesc: După Sărbători ne putem aștepta la o nouă creștere a numărului de îmbolnăviri

Dorel Săndesc (vicepreședinte Soc. Română de ATI)

Medicul Dorel Săndesc, vicepreşedintele Societăţii Române de ATI, susține că în acest moment comunicarea legată de pandemie ar trebui să se concetreze nu numai pe beneficiile vaccinării, ci și pe avertismentele legate de evitarea aglomerației și de faptul că tinerii sunt tot mai vulnerabili în fața noilor rădăcini. 

Într-un interviu pentru pressalert.ro, Săndesc a afirmat că în loc să fie impuse noi și noi restricții, ar fi mai eficient ca autoritățile să se asigure că sunt respectate cele deja impuse.  "De multe ori, faptul că forțele de ordine se concetrau mai mult pe marginile localităților îi împiedica să fie atenți la marile aglomerări din interior. Cred că dacă s-ar evita aglomerația din spațiile unor agenți economici, acolo se poate câștiga mult." a afirmat medicul.

Specialistul ATI și-a exprimat îngrijorarea că în perioada următoare ne putem aștepta nu este un context încurajator: "Entuziasmul pentru vaccinare scade, vedem o relaxare de sărbători, și această cumulare de factori ar putea să însemne o creștere a incidenței infectărilor la două – trei săptămâni după sărbători”, este de părere medicul specialist ATI.

Deși rata de infectare a scăzut semnificativ în Timișoara și în județul Timiș în ultima lună, doctorul spune că sistemul medical nu a resimțit încă acest lucru, potrivit pressalert.ro