MENIU

Medicii i-au lipit o ureche de mână. "Va începe din nou să audă peste 4 luni"

Urechea pe mână

Operație revoluționară într-un centru medical din China. Medicii încearcă să-i creeze o nouă ureche unui pacient care și-a pierdut organul auditiv într-un accident.

Un celebru chirurg plastic din China, cel care a realizat și primul transplant de față, a reușit să integreze o ureche artificială pe brațul unui bărbat, printr-o procedură medicală de pionierat.

Pacientul, pe nume Ji, și-a pierdut urechea dreaptă în urmă cu un an într-un accident auto. Nu mai avea nicio speranță să își recupereze auzul până nu l-a întâlnit pe doctorul Guo Shuzhong dintr-un spital din Xi'an, potrivit People's Daily.

Medicul a utilizat cartilajele de pe coastele bărbatului pentru a construi o nouă ureche: a reușit să i-o integreze pe braț și acum speră să reușească un transplant pe capul pacientului în termen de 4 luni.

Medicul Guo Shuzhong spune că partea cea mai dificilă din procedura chirurgicală în 3 pași este tocmai aceasta de implantare a urechii pe antebrațul bărbatului și capacitatea noului organ de a se dezvolta în continuare.

"Până acum operația a fost un succes. Sper ca în maxim 4 luni, Ji să aibă o ureche nouă", a spus chirurgul citat în media chineză.

Mai multe articole despre:
operaţie China ureche