MENIU

Medicii de la ATI amenință cu DEMISIA în bloc. De ce se tem cadrele medicale - Reacția ministrului Vlad Voiculescu

Imagine de arhivă

Medicii din ATI ameninţă cu demisia în bloc în cazul în care li se micsorează salariul. Este „incalificabil” ce face clasa politică, susţine preşedintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătăţii, prof.dr. Dorel Săndesc. Anunţul a fost făcut în contextul în care Guvernul a anunţat o nouă lege a salarizării bugetare. Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dă însă asigurări că salariile medicilor nu vor fi tăiate, relatează Realitatea PLUS. 

Medicii amenință că vor demisona în bloc dacă salariile le vor fi reduse.

Medicul Dorel Săndesc, președintele Comisiei ATI din Ministerul Sănătății și vicepreședinte al Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă (SRATI), susține că „e incalificabil” ca în cea mai mare criză sanitară din istoria modernă există discuții despre taierea salariile din domeniul medical. 

În caz contrar, acesta susține că medicii se vor constitui în grupuri sau societăți liberale, care va oferi servicii spitalelor, pe bază de contract. Potrivit acestuia, o astfel de măsură este practicată și în alte țări.

Totodată, printr-o astfel de societate liberală sau grup în care s-ar putea constitui medicii, aceștia ar putea să fie absolviți de responsabilitățile ce le revin din cauza deficiențelor din sistem.

"Am fost astăzi în vizită la un centru de vaccinare și la un spital. Am fost surprins să aflu de zvonurile împrăștiate de diverse persoane iresponsabile că guvernul ar avea în plan reducerea veniturilor medicilor în general, a personalului ATI sau a celor care duc în momentul ăsta greul pandemiei. Nu a fost nicio discuție în guvern sau în coaliție despre așa ceva, iar poziția Ministerului Sănătății vă asigur că este clară: nici gând", scrie, într-o postare pe pagina de Facebook, ministrul Sănătății Vlad Voiculescu.