MENIU

Medicul acuzat că și-ar fi ucis din culpă 4 pacienți, pus sub control judiciar pe 60 de zile

Medic retinut

Medicul din Craiova a fost reținut de polițiști și este suspectat de ucidere din culpă în cazul a 4 dintre pacienții săi a fost pus sub control judiciar pe 60 de zile.

Medicul în vârstă de 44 de ani este șeful Secției de Chirurgie Toracică la Spitalul de Urgență Craiova, scrie publicația locală Gazeta de Sud, citând surse din anchetă. Victimele sale aveau vârste cuprinse între 64 și 77 de ani.

 

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj a transmis, printr-un comunicat de presă, că poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Dolj au reţinut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea a patru infracţiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.


"Ieri, 10 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dolj au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea a patru infracțiuni de ucidere din culpă, în forma culpei medicale.

 

În fapt, bărbatul, în calitatea sa de medic, în cadrul unei unități medicale din municipiul Craiova, este bănuit că ar fi efectuat patru intervenții chirurgicale, respectiv prelevarea de probe biopsice, ulterior intervenind decesul a doi bărbați, de 76 și 77 de ani, din Craiova și Plenița, respectiv a două femei, de 64 și 66 de ani, ambele din Târgu Jiu.

 

În urma cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii a patru infracțiuni de ucidere din culpă, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în vederea luării unei măsuri preventive.", se arată în comunicatul oficial.

 

 

Mai multe articole despre:
medic craiova