MENIU

Bine de ȘTIUT dacă mergi în Spania. Află CE măsură a fost reintrodusă și UNDE

Măștile de protecție, OBLIGATORII în regiunea spaniolă Catalonia, începând de astăzi

După un scurt respiro, tot mai multe țări încep să măsuri ca urmare a creșterii cazurilor de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Este și cazul Spaniei, unde a crescut numărul persoanelor infectate, iar imunitatea colectivă sau "de turmă" este departe de a fi atinsă. Drept urmare, regiunea Catalonia a decis reintroducerea obligativității purtării măştii în spaţii deschise, a anunţat purtătorul de cuvânt a Executivului catalan, Meritxell Budo, relatează Agerpres.

Potrivit oficialului, măsura va fi adoptată astăzi de autorităţile regionale de apărare civilă.

Potrivit unui decret adoptat de guvernul central de la Madrid, măştile sunt obligatorii în spaţii deschise din Spania doar dacă între persoane nu poate fi menţinută o distanţă de cel puţin 1,5 metri.

Aceasta nu este însă singura măsură menită să împideice răspândirea COVID-19. Peste 210.000 de persoane din regiunea catalană Segria, unde este situat oraşul Lleida, au revenit sâmbătă la măsurile de izolare. Astfel, timp de două săptămâni, localnicii vor putea trece de punctele de control ale poliţiei numai pentru a merge la serviciu. Oamenilor li s-a recomandat să limiteze cât mai mult întâlnirile.

Potrivit presei locale, în Segria majoritatea noilor cazuri de infectare au provenit din ferme, aziluri, precum şi dintr-o zonă rezidenţială.

Vă reamintim că Spania este una dintre țările puternic lovite de pandemia de coronavirus, cu mai mult de 28.000 de decese înregistrate și 299.210 de cazuri de infecție raportate, țara afndu-se în prezent pe locul șapte în topul statelor cel mai afectate de pandemie.

Mai multe articole despre:
spania coronavirus