MENIU

Maşini de lux la preţuri mici. Cele mai căutate mărci de maşini la mâna a doua

<p>Opt membri ai grupării de trafic cu maşini de lux cu un prejudiciu de 1 milion euro, arestaţi</p>

Cei mai mulţi români îşi permit doar maşini vechi. Potrivit statisticilor, numărul maşinilor la mâna a doua cumpărate în primele două luni ale anului este de trei ori mai mare faţă de numărul autovehiculelor noi. Asta nu schimbă, însă, tendinţa generală a pieţei auto de orice fel: totul este în scădere.

Maşina nouă nu mai este de mult o opţiune rentabilă. Acelaşi răspuns ni-l dau cei mai mulţi clienţi din târgurile auto. Piaţa de maşini noi este de câţiva ani buni un dezastru.

În primele 2 luni ale anului 2014 în România s-au înmatriculat circa 30 de mii de maşini second hand, de peste 3 ori mai mult decât maşinile noi. Totuşi piaţa auto second-hand este şi ea în scădere, cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Mărcile căutate de acest domn sunt în topul preferinţelor românilor la capitolul second hand. De la începutul anului şi până acum, au fost înmatriculate peste 2000 de autoturisme Audi şi peste 1.900 de maşini marca BMW Topul este însă condus de volkswagen cu peste 8.500 de maşini la mâna a doua înmatriculate în ianuarie şi februarie. Există însă şi cazuri de români care au dat bani mulţi pe bolizi în anii trecuţi, iar acum îşi scot maşinile la vânzare la preţuri de nimic.

De pildă, acest domn şi-a cumpărat maşina cu peste 40 de mii de euro, iar acum o vinde cu doar 12 mii. Chiar şi aşa...puţini sunt interesaţi, deoarece întreţinerea este foarte scumpă.

Doar impozitul unei astfel de maşini ajunge la 6000 de lei pe an, deoarece motorul are capacitatea de 3500 de centimetri cubi.

Mai multe articole despre:
maşini second hand maşini second hand