MENIU

Masca de protecție, OBLIGATORIE în spațiile deschise în alte două județe: Prahova și Iași

Masca de protecţie, obligatorie în spațiile deschise din Prahova

Masca de protecţie va fi obligatorie în spațiile deschise și în județele Prahova și Iași. Decizia va intra în vigoare de la 1 august. În Prahova, se va aplica în intervalele orare 07.00-11.00 şi 15.00-23.00, iar în Iași măsura va fi valabilă două săptămâni. Obligativitatea purtării măștii îi vizează atât pe cei care locuiesc în județ, cât și pe cei care îl tranzitează.  

Potrivit Prefecturii Prahova, masca va fi obligatorie în spaţii publice deschise precum pieţe, târguri, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane etc), zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje sau exteriorul obiectivelor turistice.

Spaţiile şi intervalele orare au fost stabilite la propunerea Direcţiei de Sănătate Publică, luând în considerare probabilitatea aglomerării între orele respective şi în locurile unde este greu de menținut distanţa fizică de protecţie sanitară.

De la începutul pandemiei, în Prahova au fost înregistrate 31 de focare de Covid-19, în prezent find active 11, transmite hotnews.

În Iași, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis ca obligativitatea purtării măștii să fie valabilă în perioada 1-14 august pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise. Vor face excepție persoanele care desfășoară activități fizice intense, care lucrează în condiții solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) și copiii cu vârsta sub 5 ani.

”În urma analizei făcute de autoritățile publice cu atribuții în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluția răspândirii infecției cu SARS-COV2 la nivelul județului Iași, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme și fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul său de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătățirea indicatorilor monitorizați. Facem un apel la cetățenii județului Iași să sprijine autoritățile publice în efortul lor de a salva cât mai multe vieți ale conaționalilor noștri”, a transmis prefectul Marian Grigoraș, citat de realitateadeiasi.net

Măsura privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spații deschise a fost luată în ultimele zile în mai multe județe. Printre acestea se află Vâlcea, Teleorman, Călărași, Argeș, Dâmbovița și Brașov.

Mai multe articole despre:
masca de protectie prahova spatii deschise