MENIU

Mărturia CUTREMURĂTOARE a tatălui bebelușului care a decedat după botez: ”Îi curgea sânge din nas, avea un puls foarte scăzut”

Informații cutremurătoare în cazul bebelușului mort după botez

Tatăl bebelușului care a decedat după botezul de la Biserica ”Sf. Constantin și Elena” din Suceava a povestit, cu durere și revoltă, cum a decurs slujba și cum se simțea micuțul de doar o lună și jumătate înaintea tragediei. 

”L-am dus la biserică pentru încreștinare, ce pot să vă spun e că băiatul plângea, dar preotul l-a scufundat de trei ori în apă, iar el a inhalat apă. 
Părintele l-a scos, l-a șters, de la doctori am aflat că a inhalat 110 ml apă. Pe copil l-a bușit sângele pe nas, l-am pus cu fața în jos, să scoată apa, nu și-a revenit, bătăile inimii erau, dar avea un puls foarte scăzut... Dacă vezi copilul cu gura căscată și că plânge nu îl scufunzi de tot în apă, nu?”, a povestit îndurerat bărbatul, potrivit monitorulsv.ro. 

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava, medicul Dan Teodorovici, a declarat că bebelușul a ajuns la UPU în stop cardio-respirator resuscitat, fiind internat pe secția ATI. Din nefericire, luni dimineață, în jurul orei 06:00, a decedat, cel mai probabil din cauza leziunilor provocate de hipoxie. Micuțul a aspirat lichid în plămâni. Cauza exactă a decesului va fi stabiliată de medicii legiști.  

Contactat de presă, preotul care a făcut slujba de botez, Alexandru Mazarache, a spus că nu poate vorbi despre ce s-a întâmplat și că va transmite un punct de vedere Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Decesul bebelușului sucevean, la scurt timp după ce a fost botezat, ANCHETAT de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Protopopul Doru Budeanu, de la Protopopiatul Sucevei, a confirmat că bebelușul a fost scufundat complet în apă, precizând că ”botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Despre lichidul din plâmâni, acesta a spus că nu se știe dacă este vorba de apa din cristelniță sau de lapte.
”Părintele mi-a spus că copilul a plâns și înainte de botez, inclusiv după ce l-a scos din cristelniță, avea semne vitale.....Singura problemă de care știa părintele este că era născut prematur”, a adăugat Protopopul, care a admis că, deși sfintele taine ale botezului nu pot fi schimbate, ”probabil va trebui mai multă atenție, să rămână năsucul și gurița deasupra apei”. 

Momentul tragediei a fost înregistrat de cel care filma evenimentul pentru familie, imaginile ajungând în posesia polițiștilor.

Citește și: ”Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul bebelușului de la Suceava decedat după botez”