MENIU

Marş în Bucureşti de Ziua internaţională a rezistenţei romilor

Marş în Bucureşti de Ziua internaţională a rezistenţei romilor

Membrii comunităţii #Aresel, o iniţiativă civică şi apolitică, organizează sâmbătă, în Bucureşti, un marş prin care îşi propune să celebreze "rezistenţa şi simpla existenţă a romilor din România şi Europa".

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei, manifestarea intitulată "Aresel - Ziua Internaţională a Rezistenţei Romilor" se va desfăşura începând cu ora 15,00, când are loc adunarea participanţilor în parcarea adiacentă memorialului Holocaustului din str. Anghel Saligny.

Între orele 16,00 - 16,30, participanţii la marş se vor deplasa, pe trotuar, pe traseul: Splaiul Independenţei - trotuarul din dreapta, sensul de avans către Pod Izvor - traversare Pod Izvor cu respectarea tuturor regulilor de circulaţie - continuare pe trotuarul din dreapta sensului de avans către bd. Libertăţii - bd. Libertăţii - bd. Naţiunile Unite - alveola Parc Izvor.

Poliţiştii solicită conducătorilor auto să reducă viteza, să circule cu prudenţă şi să respecte semnalele rutiere. Pietonii au obligaţia să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă.

"În data de 18 mai, începând cu orele 15,00, celebrăm rezistenţa şi simpla existenţă a romilor din România şi Europa! Celebrăm, deopotrivă, muncitorii şi intelectualii, femeile şi bărbaţii, tinerii şi copiii, pe cei din mediul rural şi pe cei mediul urban, romii de succes din toate domeniile de activitate şi nu uităm de numărul mare de romi care se află în dificultate din punct de vedere social şi economic. Ne arătăm indignarea faţă de rasismul instituţional şi prejudecăţile structurale faţă de romi încă neadresate corespunzător de autorităţile române. Cerem schimbare! Vino alături de noi la marşul "#Aresel! de Ziua Internaţională a Rezistenţei Romilor", indiferent de etnia ta, pentru o Românie mai dreaptă, mai echitabilă, mai inclusivă, o Românie a tuturor" - este mesajul postat pe pagina de Facebook a manifestării. 

Sursa: agerpres.ro