MENIU

Adevărul a ieșit la iveală. Dezvăluire despre Facebook, toți trebuie să afle asta

Scandalul în care sunt implicați Mark Zuckerberg (33 de ani) și gigantul Facebook ia amploare. Utilizatorii au făcut dovada faptului că rețeaua socială stochează informații, inclusiv istoricul de apeluri și mesajele text

Problemele pentru Facebook, din cauza scandalului Cambridge Analytica, nu doar că nu s-au terminat, dar iau amploare.

Asta după ce unii utilizatori au descoperit că gigantul din Silicon Valley a stocat jurnale complete ale apelurilor de intrare și de ieșire și ale mesajelor text.

Alții au raportat că au fost stocate date precum contactele din agenda lor, evenimentele sociale din calendarele lor și chiar și zilele de naștere ale prietenilor.

Unul dintre utilizatori a raportat că, din octombrie 2016 și până în iulie 2017, jurnalele sale conțineau "datele fiecărui apel [mobil] pe care l-am făcut, inclusiv timpul și durata" și "date despre fiecare mesaj text pe care l-am primit sau trimis".

Descoperirea a venit după ce unii utilizatori Facebook au încercat să-și șteargă profilurile în urma scandalului Cambridge Analytica. Vă întrebați cum s-au "prins" utilizatorii? Simplu. Site-ul conceput de Mark Zuckerberg încurajează oamenii să dezactiveze profilul, când aceștia vor să îl șteargă definitiv, iar datele personale sunt deja stocate pe serverele Facebook. Astfel, atunci când utilizatorii solicită ștergerea permanentă a conturilor, Facebook sugerează: "Este posibil să doriți să descărcați o copie a informațiilor dvs. de pe Facebook", ceea ce indică în mod clar faptul că tot ce facem pe Facebook este stocat.