MENIU

Mark Zuckerberg a împlinit 30 de ani

Mark Zuckerberg a împlinit 30 de ani

Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook și multimiliardar, a împlinit miercuri 30 de ani, eveniment amplu salutat pe rețelele de socializare. Sute de persoane l-au felicitat pe Facebook, Twitter sau alte forumuri online, relatează AFP.

Cel mai celebru dintre studenții care au renunțat la cursurile de la Harvard are până la această vârstă o listă lungă de realizări. Aflat în fruntea celei mai mari rețele de socializare din lume, Zuckerberg are o avere estimată la 25 miliarde de dolari. Viața lui a făcut obiectul unui film artistic, recompensat cu un premiu Oscar. S-a căsătorit cu Priscilla Chan în 2012, după listarea la Bursă a firmei sale, scrie Agerpres.

Contul lui de Facebook numără 28 milioane de abonați, față de o medie de 328 pentru un tânăr obișnuit de 30 de ani.

Prezentat în filmul 'The Social Network' ca o persoană supradotată în domeniul informaticii, dar destul de puțin adaptată la viața socială, el patronează în prezent o comunitate online de peste un miliard de oameni. Zuckerberg a fost desemnat de revista Time 'Omul Anului' în 2012 și se află pe lista întocmită de revista Forbes a celor mai bogate 20 de persoane din lume.

Născut pe 14 mai 1984, Zuckerberg și-a petrecut copilăria la Dobbs Ferry (aproape de New York), fiind unul din cei patru copii dintr-un tată dentist și o mamă psihiatru. La 11 ani concepea deja programe informatice și a fondat în 2004 Thefacebook.com, numele original al site-ului, alături de colegii lui de clasă și cameră Dustin Moskovitz, Chris Hughes și Eduardo Saverin. A plecat de la Harvard în mai 2004, stabilindu-se în Silicon Valley (California).

Mai multe articole despre:
Mark Zuckerberg Mark Zuckerberg Facebook