MENIU

Marius Tucă: „PSD va agrea un candidat PNL pentru a rămâne la putere” - Prezidențiabilii pentru 2024

Marius Tucă, despre prezidențiabilii pentru 2024

Social-democrații sunt mai interesați de guvernare decât de funcția de președinte. Este declarația facută de Marius Tucă în exclusivitate la Realitatea Plus. Jurnalistul a subliniat că PSD ar putea agrea un candidat PNL în alegerile din 2024 dacă acest lucru ar asigura că va putea să rămână la putere pentru încă patru ani.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis va fi șeful NATO după 2024, cunoscutul jurnalist Marius Tucă spune că nu crede că atât de curând, din cauza războiului din Ucraina.

„Nu cred, de fapt e posibil. Acum, cu războiul ăsta este puțin încurcat pentru că nu mai poate să facă naveta la Sibiu. Trebuie să se ocupe de război, comandamentul NATO. Dar dacă se termină războiul până în 2024, tot ce este posibil”, a declarat Marius Tucă, la „Controversat”, cu Ionela Arcanu.

Despre Marius Geoană, Marius Tucă apreciază că este un candidat sigur pentru prezidențialele: „Da, Mircea Geoană este un candidat. Nu știu dacă va fi independent”.

Marius Tucă l-a enumerat și pe Nicolae Ciucă în posibila lista de prezidențiabili, „pentru că toate jocurile sunt făcute acum, în așa cum văd eu, pentru Nicolae Ciucă. Ca el să fie un candidat. Și cred că și PSD ar fi de acord ca Nicolae Ciucă el să fie candidatul PNL, și, cumva, ei să pună un candidat care să îi convină lui Nicolae Ciucă”.

Întrebat dacă PSD va agrea un candidat PNL, Marius Tucă a răspuns:

„Eu cred că da, pe ei îi interesează să rămână încă patru ani la putere, îi interesează mai puțin funcția de președinte atât timp cât Ciucă cu care se înțeleg foarte bine... Păi se inteleg ei cu Iohannis, uităm de anii in care vorbea de PSD scrâșnind din dinți. Eu cred că PSD va agrea un candidat cum este Nicolae Ciucă pentru a rămâne in continuare la putere.

L-am întrebat pe Marcel Ciolacu despre eventualitatea unei colaborări, coaliții cu PNL înainte de alegeri și a zis că nu, suntem adversari, mă rog, de catifea, fiecare va candida, dar nu vede o altă alianță, o altă coaliție după alegeri. Și atunci cu o înțelegere cu Ciucă, acolo poate să dea un candidat oarecare, fără prea multe șanse, și să mai domnească încă patru ani”, a mai spus Marius Tucă, la Controversat.