MENIU

Marius Budăi a răbufnit: cu majorarea pensiilor s-a înțeles greșit. Ce se întâmplă, de fapt, de la 1 ianuarie

Marcel Ciolacu și Marius Budăi

Ministrul Muncii și Protecției, Marius Budăi, a afirmat în exclusivitate la Realitatea Plus că scenariul potrivit căreia majorarea pensiilor ar urma să se facă în tranșe, prima fiind egală cu evoluția inflației, adică 6%, este fals și vine dintr-o înțelegere greșită a ceea ce a spus liderul PSD Marcel Ciolacu.

"Noi am propus minim 10%, scenariul invocat de președintele PSD Marcel Ciolacu era cel din lege si din construcție bugetara, nicidecum cel că noi am dori să împărțim majorarea în 2 transe.

 

Vă spus clar că noi, PSD, nu ne schimbăm, discuția a fost legat strict de acel minim  are se calculează în funcție de inflație,

 

Vă spus că va fi de cel puțin 10%, nu va fi în 2 etape, repet, nu vom împărți majorarea. Deci va fi de la 1 ianuarie și va fi de cel puțin 10%", a afirmat în exclusivitate la Realitatea Plus ministrul Muncii, Marius Budăi.

 

Precizările lui Marius Budăi au venit după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu exclude posibilitatea ca majorarea pensiilor să se facă în două etape anul viitor. Prima creștere ar urma să aibă loc în luna ianuarie. Se va ține cont de ce spune legea, respectiv de faptul că trebuie să fie indexate pensiile cu rata inflației. Asta înseamnă o majorare de 6%.

Dacă punctul de pensie ar crește cu 6%, atunci pensionarii ar primi în plus aproximativ 95 de lei. 

 

Mai multe articole despre:
budai pensii pensii in transe ciolacu psd