MENIU

Maria Grapini: Industria textilă este influenţată negativ de vremea din ultimele zile

<p>Maria Grapini a apărat impozitul forfetar &icirc;n faţa comisiei de buget din Senat</p>

Vremea nefavorabilă din ultimele zile, cu ninsori abundente şi viscol, influenţează negativ industria textilă, unde materia primă provine în proporţie de peste 60% din import şi este transportată pe şosele, a declarat ministrul delegat pentru IMM şi Turism, MARIA GRAPINI.

"Condiţiile meteo nefavorabile din ultimele zile influenţează mediul de afaceri, pentru că transportul mărfurilor se face cu dificultate. Circuitul materiei prime este îngreunat, mai ales a celei care provine din import", a spus GRAPINI.

Ea a dat ca exemplu indistria textilă, unde peste 60-70% din materia primă folosită provine din import.

"Mai mult de 60-70% din materia primă de bază din industria textilă, vorbim despre fire, este din import. Mare parte din ea vine prin Portul Constanţa şi o altă parte ajunge prin diverse puncte de frontieră. Dacă circulaţia pe şosele se face cu greutate, industria va fi afectată", a explicat GRAPINI.

Bucureştiul şi 14 judeţe din sudul şi estul ţării vor fi, miercuri, între orele 06.00 şi 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece judeţe a fost emisă o avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisă pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi şi jumătatea de sud a judeţelor Argeş şi Dâmboviţa.

Mai multe articole despre:
afaceri textile vreme rea business Maria Grapini