MENIU

Marea Britanie vine cu noi măsuri de relaxare în contextul pandemiei de CoVID-19

marea britanie

Premierul britanic, Boris Johnson, a prezentat marţi planul de relaxare a restricţiilor impuse de pandemie, care vor intra în vigoare în Anglia de luna viitoare, iar Regatul Unit a devenit una din cele mai afectate ţări din lume, după ce guvernul a întârziat cu aplicarea regulilor sanitare. Premierul din Regatul Unit a dispus şi micşorarea distanţei de siguranţă de doi metri, pentru că celebrele pub-uri să-şi poată primi din nou clienţii, notează RRA.

Din 4 iulie va fi din nou posibil pentru englezi să viziteze muzeele, galerii de artă să își facă programare la coafor, să se întâlnească cu prietenii la un pahar de bere sau să îşi rezerve o vacanță.

"Vom redeschide restaurantele și pub-urile" - a anunțat Boris Johnson în Camera Comunelor.

Această măsură a fost îndelung așteptată și este considerată unul din paşii cei mai importanți în drumul spre normalitate. O altă măsură anunţată de Boris Johnson este revizuirea regulii de distanțare socială de doi metri. Regatul Unit a avut mai mult de 300.000 de cazuri de la demararea pandemiei, 42.927 de britanici pierzând lupta cu virusul, conform Worldometer.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie coronavirus update