MENIU

Marea Britanie și-ar putea ÎNCHIDE granițele din cauza noilor tulpini ale coronavirusului

Marea Britanie și-ar putea închide granițele

Guvernul din Londra ia în calcul posibilitatea închiderii granițelor din cauza apariției noilor tulpini ale Sars-Cov-2, care sunt mai contagioase. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Mediului, George Eustice.

”Mereu avem în vedere aceste lucruri şi le avem în atenţie. Preocuparea din acest moment este numărul diferitelor mutaţii”, a răspuns ministrul într-un interviu la Sky News, după ce a fost întrebat despre eventualitatea închiderii frontierelor.

Recent, Marea Britanie a suspendat zborurile din Portugalia şi din 14 ţări din America Latină, după anunțul Braziliei privind depistarea unei noi mutații a virusului. În plus, toți pasagerii trebuie să prezinte un test negativ pentru Covid-19. 
Aceeași decizie a fost luată în urmă cu câteva săptămâni și în cazul zborurilor din Africa de Sud, după ce țara a confirmat apariția unei alte tulpini. 

În prezent, în țară este în vigoare o carantină strictă. Școlile sunt închise, iar deplasările, restricționate, în condițiile în care situația din spitale este critică. 

Cifre alarmante în Marea Britanie din cauza noii tulpini de coronavirus - Bilanțul morților, în creștere. Boris Johnson anunță LOCKDOWN prelungit

Țara ocupă primul loc în Europa în privința deceselor. În ultimele şapte zile, numărul acestora a crescut cu 14,1 % faţă de săptămâna anterioară, deşi numărul contagierilor a înregistrat o scădere de 23,6 %, potrivit Agerpres. Bilanțul epidemiei din țară depășește 3,5 milioane de cazuri Covid-19 și 94.580 de decese.