MENIU

Marea Britanie, blocată de cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani - FOTO

Grevă feroviară în Marea Britanie / Foto: Profi Media

Cea mai mare grevă feroviară din ultimii 30 de ani are loc în Marea Britanie, iar la acest protest se alătură și angajații din metroul londonez. Sindicaliștii cer salarii mai mari și condiții de lucru mai bune. Doar 4.500 din cele 25.000 de curse zilnice vor fi efectuate, de aceea oamenii sunt sfătuiți de autorități să caute alternative de transport. 

Majoritatea lucrătorilor feroviari din Anglia, Scoția și Țara Galilor au intrat în grevă din cauza salariilor mici și a condițiilor de muncă nefavorabile. Oamenii spun că le-au transmis guvernanților problemele de ani buni, dar au fost ignorați.

„Susțin protestul, pentru că nimeni nu îi ascultă. Ministrul Transporturilor nu i-a ascultat de decenii”, spune un protestatar, potrivit BBC.

Și Ministrul Transporturilor a reacționat după protest. Acesta a catalogat acțiunea celor din sindicat ca fiind „o cascadorie”.

„Nu mă întâlnesc cu ei, pentru că asta este sarcina angajatorilor, iar angajatorii se întâlnesc cu ei. Este o cascadorie a reprezentanților sindicatului când spun că doar dacă ne întâlnim față în față putem rezolva problemele”, a precizat Grant Shapps, ministrul Transporturilor.

Programul cetățenilor a fost dat peste cap de grevă, de aceea mulți spun că trebuie să găsească alte metode de a ajunge la serviciu.

„Este o inconveniență mare asupra vieților oamenilor. Are un impact mare asupra tuturor. Trebuie să vedem. Dacă vine un tren, bine, dacă nu, trebuie să găsesc un alt mod să ajung la serviciu”, spue un alt protestatar.

Sindicaliștii spun că protestul va continua joi și sâmbătă dacă cerințele lor nu sunt îndeplinite. 

Mai multe articole despre:
Marea Britanie greva greva feroviara