MENIU

Marea Britanie ar putea începe testarea în masă până la finalul anului

Marea Britanie

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a anunțat că o serie de teste noi și rapide pentru depistarea noului coronavirus sunt în faza experimentală. Autoritățile și-au propus să înceapă testarea în masă pentru a putea relaxa restricțiile care au afectat grav economia.

”Testarea de masă, testarea populaţiei, în care devine o normă ca oamenii să fie testaţi periodic, permiţându-ne astfel să redăm unele libertăţi, este în prezent un proiect uriaş al guvernului de la Londra”, a anunțat Hancock, la BBC.

Ministrul a precizat că laboratoarele de cercetare de la Porton Down fac probe pentru noi teste de salivă care nu au nevoie de o examinare într-un laborator specializat pentru aflarea rezultatului. ”Apar noi tehnologii pe care le cumpărăm şi le testăm. Până la sfârşitul anului, cu siguranţă vom dispune de ele'”, a asigurat oficialul britanic.

Hancock a precizat că rezultatul testelor respective va fi dat pe loc. În prezent, capacitatea de testare prin teste moleculare PCR a Marii Britanii, de peste 335.000 de teste pe zi, nu este folosită complet. În august au fost făcute, zilnic, între 150.000 şi 190.000 de teste, notează Agerpres.

Bilanțul epidemiei din țară depășește 320.286 de cazuri Covid-19 și 41.381 de decese.

Mai multe articole despre:
marea britanie testare in masa