MENIU

Mare atenţie la alimentele pe care le consumaţi! Iată o listă cu alimente care conţin plastic

China este recunoscută ca principalul producător de produse ieftine şi de proastă calitate, dar şi pentru scandalurile privind alimente exportate în afara graniţelor. Sistemul de control al calităţii din China nu este la fel de strict în comparaţie cu standardele stricte din Uniunea Europeană sau cele din Statele Unite ale Americii.

Iată o listă completă a alimentelor care conţin plasti:

Ciupercile la conservă

Mai mult de o treime dintre ciupercile la conservă sunt din China (34%). Asemeni merelor, este dificil să ai încredere în modul în care sunt cultivate de fermierii chinezi. Pentru a te asigura că nu te expui la pesticide şi poluanţi cu risc cancerigen, cumpără ciuperci organice de la producătorii locali.

Usturoiul

Un procent alarmant de 31% din usturoiul comercializat în hypermarketuri provinde din China. Problema cu acest produs este că de multe ori poate avea o etichetă de produs organic, cu provenienţa din China. Printre pesticidele care au fost identificate în usturoiul importat din China se află şi bromura de metil. Chiar şi expunerea pe termen scurt la bromura de metil poate cauza disconfort, inclusiv dureri de cap, dureri oculare, dureri stomacale şi amorţeli ale picioarelor.

Puiul

Un alt aliment importat la scară largă din China este puiul. Experţii în produse alimentare atrag atenţia asupra faptului că această ţară are cea mai mare rată de gripă aviară. Ca şi în cazul celor două tipuri de peşte (tilapia şi cod), modul în care sunt hrăniţi puii este chestionabil şi nesigur. Dacă luăm în calcul şi faptul că problema produselor de export periculoase a fost tot mai des prezentată în mass – media (de la melamina din produsele lactate, la mierea de albine toxică) este mai sigur să optezi pentru carnea de pui organică, de la producători locali.

Orez cu plastic

Un lucru greu de imaginat, mai ales dacă ţinem cont de faptul că orezul este un aliment de bază (şi chiar simbol) în Asia. Cu toate acestea, cantităţi impresionante de orez cu plastic au fost confiscate de autorităţile din China. Analizele de laborator au arătat că acest orez artificial conţine platstic, fiind o mixtură de cartofi şi răşini sintetice artificiale. Scopul? Mai multe venituri cu minime costuri de producţie. Producători alimentari au încercat să imite un tip foarte popular de orez cunoscut sub numele de Wuchang, un orez care rămâne tare şi după ce este fiert. Ce este mai grav, pe lângă înşelătorie, este faptul că un consum zilnic al acestui tip de orez poate duce chiar la apariţia cancerului.

Sucul de mere

Aproape jumătate din sucul de mere vândut în România provine din China, iar preţul foarte mic este un factor determinant. Aşa că dacă ai cumpărat un suc de mere foarte ieftin, s-ar putea să fie din China. Fermierii chinezi folosesc pesticide, iar reziduurile care rămân pe fructe au fost de multe ori semnalate de autorităţi. China este cel mai mare producător de pesticide al lumii şi au existat cazuri în care fermierii chinezi au fost acuzaţi de faptul că au folosit tipuri de erbicide interzise chiar şi de autorităţile chineze. Sucul de mere importat din China poate conţine cantităţi scăzute de arsenic anorganic, o substanţă potenţial cancerigenă.

Sursă: sanatatea.ro

Mai multe articole despre:
sănătate alimente plastic alimente din plastic