MENIU

Mare atenție! Începutul anului școlar a venit cu o epidemie de astm

După începutul anului școlar, specialiștii constată apariţia aşa-numitei "epidemii de astm". Mai precis, copiii sensibili vor fi agresați de un nivel mare de virusuri și bacterii. O simplă viroză poate genera o criză de astm, chiar dacă nu se instalează la copil şi febra.

În perioada aceasta, micuții sunt predispuși de un nivel mare de alergeni. Dacă copilul prezintă, după începutul anului școlar, tuse seacă, respirație șuierătoare sau hârâit în piept, poate avea astm.

„După relaxarea prelungită din vacanță, vine brusc stresul la școală, expunerea în clasă la praf, care este în concentrații mai mari decât acasă. În plus, inflamația cronică indusă de polen, de praf, de mucegai, de blana animalelor predispune la contactarea de viroze”, precizează Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog.

Conf. Dr. Mihai Craiu, medic primar pediatrie, este de părere că mulți dintre pacienți, chiar dacă se simt bine, au o cantitate mare de oxid nitric, care tratează posibilitatea unui proces inflamator necontrolat.

Conform infoalert.ro, dacă boala este corect diagnosticată și tratată, îi va permite micului pacient să ducă o viață absolut normală.

Astmul este cea mai frecventă boală cronică a copilăriei!

Mai multe articole despre:
epidemie copil bolnav începutul anului şcolar