MENIU

Marcel Vela, la Realitatea PLUS, despre Sorina Pintea: Va avea permanent asistență medicală

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seară, la Realitatea PLUS că Sorina Pintea dispune, în momentul de față, de asistență medicală în arest. 

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi seară, la Realitatea PLUS că Sorina Pintea dispune de asistență medicală în arest, dar și că peste zece zile urmează să semneze un ordin prin care medicul să fie autoritatea care decide modalitatea de transport a celui arestat.

”D-na Pintea a fost căutată în această aseară de către medici și au discutat cu ea. Medicii specialiști au discutat cu domnia sa pentru a fi transportată la Spitalul Penitenciar de la Mioveni. A refuzat acest transport. În consecință, cei care răspund de arestul central al Capitalei au dispus să aibă tot timpul asistență medicală. I-am oferit alternativa să se interneze la Spitalul de la Mioveni. Nedorind, i-am acordat asistență permanentă, 24 din 24”, a declarat Marcel Vela într-o intervenție telefonică, în cadrul emisiunii ”Legile Puterii”, la Realitatea PLUS.

De altfel, ministrul MAI a mai precizat că pe 15 martie va fi activ ordinul  prin care medicul să fie autoritatea care decide modalitatea de transport a celui arestat.

Mai mult, Marcel Vela a afirmat că a rămas uimit atunci când a aflat de un ordin dat în 2018, care prevede că toţi cei aflaţi în arest preventiv, trebuie încătuşaţi atunci când părăsesc arestul, iar Sorina Pintea nu se încadra în stipulările acestuia.

Am aflat dimineață ceva care m-a uimit . Despre cine este vorba, în februarie 2018, fostul ministru MAI, nu contează cum se numește, a emis un ordin de ministru prin care a stabilit foarte clar situațiile în care se pot purta cătușe. D-na Pintea, nefiind în niciuna din situațiile stipulate în acel ordin, astăzi de dimineață, am supus dezbaterii publice, modificarea la acest ordin: orice transport de la arest central sau din alte zone de reținere, toate aceste deplasări ale acestor deținuți să fie făcute cu acceptul medicului specialist”, a  spus Marcel Vela, la Realitatea PLUS.

Sorina Pintea a fost scoasă marţi din arestul Poliţiei, fiind transportată la o unitate medicală din reţeaua Ministerului Afacerilor Interne, pentru un consult de specialitate. În presă au apărut imagini cu Pintea încătuşată, în timp ce era dusă la spital.

Sorina Pintea, scoasă din arest. Fostul ministru, în lacrimi la spital

Mai multe articole despre:
marcel vela sorina pintea