MENIU

Marcel Ciolacu: „Vasile, tu ești remaniat? Îl văd pe dl Dîncu aici și văd că nu e remaniat. Restul e cancan”

Marcel Ciolacu și Vasile Dîncu, PSD Foto: INQUAM/Sabin Cîrstoveanu

Marcel Ciolacu exclude orice schimbare a miniștrilor PSD din Guvern, inclusiv a lui Vasile Dîncu, de la Apărare, ca și în rândul celor de la PNL sau UDMR. 

 

Ce spune Vasile Dîncu de remaniere

Cseke, ministrul Dezvoltării

Marcel Ciolacu a respins scenariul unei remanieri în rândul miniștrilor din Guvernul Ciucă arătându-se surprins în fața jurnaliștilor care l-au întrebat cine va fi remaniat.

Întrebat cum comentează informațiile pe surse publicate în presă despre demiterea lui Dîncu, președintele PSD -  Marcel Ciolacu a refuzat să comenteze.

„Vasile, tu ești remaniat?”, l-a întrebat Marcel Ciolacu pe ministrul Apărării, iar Vasile Dîncu a negat.

„Există remaniere în Guvern? Attila (Cseke, UDMR, ministrul Dezvoltării - n.r.), la voi s-a discutat? (...)

Nu pot sa promit ca nu o să existe remanieri, pentru că e un lucru firesc. Eu spun că e o temă artificială, pentru ca nu a vorbit nimeni. 

Îl văd pe dl Dîncu aici, cu mine, și văd că nu e remaniat”, a mai declarat Marcel CIolacu, prezent la Bistrița, cu ocazia inaugurării Complexului Sportiv Polivalent în prezența președintelui CJ Bistrița - Radu Moldovan.

Potrivit mai multor informații din presă, printre miniștrii vizați de remaniere ar fi Vasile Dîncu - Apărare, Florin Spătaru - Econoie, ambii din PSD, dar și Virgil Popescu - Energie, de la PNL, și Eduard Novak - Sport, de la UDMR.

„S-a spus, pe surse, că urmează o remaniere, trei miniștri, alții... Am întrebat și eu daca și la nivelul conducerii PSD nu a existat o discutie. Am sunat si eu la radio Erevan si mi s-a zis ca nu. Deci e un subiect care nu există”, a comentat ironic președintele CJ Bistrița-Năsăud - Radu Moldovan.

„Politica nu funcționează pe surse”, a precizat și Vasile Dîncu.

„Eu îmi doresc ca eu și copilul meu să trăim într-o Românie normală. Această coaliție funcționează. Atributul evaluarii ministrilor e al primului ministru. A fost o evaluare acum o luna, unde primul ministru nu a venit cu nicio propunere. Cand va fi cazul unei remanieri, cand va porni această discuție de la primul ministru, nu o va tine nimeni secreta. Remanierile fac parte din viața politică”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

„Eu îmi aduc aminte, in România, s-au chinuit unii sa creeze coaliții timp de doi ani si au functionat două săptămâni. Această coaliție născută în două săptămâni chiar funcționează. Interesul este să funcționeze și să depășim provocările internaționale și aceste crize. Restul e cancan”, a concluzionat Marcel Ciolacu, aflat la Bistrița.