MENIU

Marcel Ciolacu: „Pensiile speciale nu pot fi mai mari decât veniturile” - Cum se face reforma mult așteptată

Marcel Ciolacu: „Pensiile speciale nu pot fi mai mari decât veniturile”

Marcel Ciolacu a transmis un mesaj clar înainte de pronunțarea CCR: „pensiile speciale nu pot fi mai mari decât veniturile!” Asta în condițiile în care azi, judecătorii CCR anunță dacă pensionarii de lux rămân cu veniturile uriașe în buzunare. 

Magistrații CCR au respins reforma pensiilor și au trimis proiectul înapoi în Parlament, iar asta pentru că actul a fost scris prost. În plus, în raportul CCR se arată că reforma încalcă principiul neretroactivității, discriminează și este plină de neclarități.

Premierul Marcel Ciolacu a spus, înainte cu câteva săptămâni de hotărârea CCR, că pensiile speciale nu pot fi mai mari decât veniturile.

Marcel Ciolacu, hotărât să-și pună pe masă mandatul de premier dacă pensiile speciale nu vor fi desființate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că este gata să-și pună pe masă mandatul de premier dacă pensiile speciale nu vor fi desființate. „Eu nu o să renunţ până nu vom trece legea cu pensiile speciale. Ori trece legea, ori plec eu acasă”, a declarat liderul social-democraților. 

„Voi veni cu lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului, astfel încât ori trece legea, ori plec eu acasă. Cred că am fost cât se poate de clar”, a declarat Marcel Ciolacu în luna mai 2023.

Mai multe articole despre:
marcel ciolacu pensii speciale venituri reforma