MENIU

Marcel Ciolacu, după eșecul moțiunii: ”A fost o strategie a PNL de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot”

Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut luni, după anularea ședinței din Parlament unde trebuia să se dezbată și voteze moțiunea de cenzură, că, fără strategia PNL de a nu se face cvorum, social-democrații ar fi adunat 250 de voturi în favoarea demiterii guvernului.

Întrebat despre cele 250 de voturi pe care, săptămâna trecută, spunea că le va strânge pentru ca moțiunea să treacă, liderul social-democraților a insistat că ele există. "Astăzi nu au fost. După cum aţi văzut, a fost o strategie de a nu se face cvorum, nu de a se da un vot pe moţiune. Eu v-am spus că, dacă se va da vot pe moţiune, vom avea 250 de voturi. Astăzi nu s-a dat un vot pe moţiune", a susținut Ciolacu, care a reamintit că, matematic, PSD nu are 233 de voturi în Parlament și de aceea a încercat să creeze o majoritate.

Liderul social-democraților a anunțat că în două zile se va reuni Comitetul Politic Naţional al partidului, unde va fi luată o decizie privind pașii care trebuie urmați în legătură cu moțiunea. 

”Sunt discuţii, pentru că deja s-a terminat o sesiune extroardinară. Intrăm în sesiune ordinară, avem dreptul constituţional de a depune o moţiune de cenzură sau de a vota această moţiune. Vom programa un nou vot", a mai spus Ciolacu. 

Președintele PSD a mai anunțat că va propune Consiliului Politic Naţional excluderea celor trei parlamentari care nu s-au prezentat la vot, invocând probleme legate de coronavirus. Ciolacu a precizat că niciunul dintre ei nu ar fi bolnav.