MENIU

Marcel Ciolacu despre protesul AUR: Maimuţăreală şi ieşiri necontrolate - VIDEO

Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos, Ilona Andrei

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a criticat, marţi, protestul unui grup de parlamentari ai AUR din faţa biroului său din Parlament, pentru a cere scoaterea UDMR de la guvernare. Ciolacu a afirmat că vizita președintelui Ungariei în România a fost o greșeală, dar reacția AUR nu ajută cu nimic.

Liderul PSD a catalogat drept vizita Karalinei Novak drept o acțiune "eronat gândită şi provocatoare", dar direcția în care au evoluat criticile nu este cea potriviă.

"Părerea mea e că a fost o vizită total eronat gândită şi provocatoare în acel moment. Am avut discuţii şi personale cu domnul Kelemen Hunor, nu cred că totuşi domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei şi a preşedintelui Ungariei. Aceasta este părerea mea. Am văzut şi reacţia (AUR - n.r.). Cum este corect totuşi...? Dorim să trăim în Uniunea Europeană, dar vrem maimuţăreală şi ieşiri necontrolate, care ştim că în contextul războiului din Ucraina sunt încurajate de către dictatorul Putin, sau dorim un dialog totuşi corect cu instituţiile statului, prin MAE - şi am văzut un comunicat al ministrului Afacerilor Externe după vizita preşedintelui Ungariei", a declarat Marcel Ciolacu la Parlament.

Parlamentarii AUR au blocat intrările de la biroul lui Ciolacu cu panglici în culorile roşu, galben şi verde şi au afişat un banner pe care era scris mesajul "UDMR afară!".