MENIU

Marcel Ciolacu acuză lipsa de reacție a guvernului la inundații. S-au pitit în spatele lui Arafat

Guvernul, acuzat de reacție întârziată și disproporționată la inundații

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat, luni seară, că Guvernul ar fi trebuit să ia măsuri pentru a preveni inundaţiile și efectele acestora, dar a preferat să-l împingă în față pe șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. 

”Au fost trei provocări majore – pandemia, vaccinarea, acum au apărut inundaţiile (...) Ei confundă Guvernul României cu Guvernul coaliţiei. Ăla e Guvernul României. Acum confundă funcţia de prim-ministru al României cu candidatul Cîţu de la PNL, de parcă interesează pe cineva”, a declarat, luni seară, Marcel Ciolacu, la un post TV.

„Noi acţionăm pompieristic, numai când se întâmpă o catastrofă, numai atunci intervenim. O să vă spun un lucru care nu-mi aduce voturi: s-au pitit toţi în spatele lui Raed Arafat. Raed Arafat intervine când nu mai există altă soluţie. Prevenţia o face Guvernul şi specialiştii”, a mai afirmat Ciolacu.  

77 de localități din 26 de județe au fost afectate de apele umflate de ploi în ultimele zile, a anunțat duminică premierul Florin Cîțu. Două persoane și-au pierdut viața și o alta este dată dispărută în urma viiturilor.