MENIU

Manualul unic, mărul discordiei: "Prăbuşim educaţia românească. Ne întoarcem înainte de 1989"

Mihai Mitrică, director executiv Asociaţia Editorilor din România, a comentat la REALITATEA TV decizia introducerii manualului unic. "Am pierdut degeaba 27 de ani căutând un drum care să meargă înainte pentru că noi de fapt ne dorim să mergem înapoi", a spus acesta.

"Scopul şi urmarea firească a acestei măsuri, a trecerii la manualul unic este să prăbuşim educaţia românească într-o groapă din care nu va mai putea să iasă zeci de ani de acum înainte. Dacă ne întoarcem înainte de 1989, să avem manuale unice, poate cu poza conducătorului iubit pe prima pagina înseamnă că am pierdut degeaba 27 de ani căutând un drum care să meargă înainte pentru că noi de fapt ne dorim să mergem înapoi", a declarat Mihai Mitrică la REALITATEA TV.

Acesta a precizat că o singură editură nu are suficienţi specialişti care să elaboreze toate manualele şi a explicat că în lume mai sunt "vreo trei ţări din Africa" unde mai există manualul unic. "Suntem la paritate cu cei care pentru noi sunt din lumea a treia", a spus Mihai Mitrică la REALITATEA TV.