MENIU

Amendamentele "vitamina D(ragnea)" au primit avizul Comisiei buget-finanţe, serviciile pierd bani

Amendamentele propuse de Liviu Dragnea, prin care serviciile secrete pierd bani în favoarea programului "vitamina D" a primit, luni seară, avizul comisiei de buget-finanţe. Cu toate acestea, proiectele de buget pentru SRI şi SIE au trecut de comisii fără tăierile solicitate de şeful PSD.

Amendamentul care suplimentează bugetul Ministerului Sănătăţii cu 295.000 de milioane de lei pentru programele  vitamina D, panorama şi teste markeri tumorali a fost adoptat, în ciuda voturilor "împotrivă" ale PNL şi USR.

Înainte ca propunerea lui Liviu Dragnea să ajungă în comisia buget-finanţe, au existat câteva momente de confuzie,. pentru că proiectul nu a ajuns în comisia de Control a acviăţii SRI.

Astfel, bugetele SRI și SIE au fost aprobate, luni, în comisiile de specialitate ale Parlamentului, in forma transmisa de Guvern; adică peste 2,4 miliarde lei pentru SIE şi aproape 310 milioane de lei, în creştere cu 8,5% faţă de execuţia preliminată din 2018, informeaza Agerpres.

Claudiu Manda, preşedintele Comisiei SRI, a precizat că amendamentele propuse de Liviu Dragna nu au ajuns pe masa comisie, aşa că n-a fost nimic de dezbătut. 

„Comisia nu a fost sesizată cu un astfel de amendament. Nu am fost sesizați cu un astfel de amendament, nu am avut cum să dezbatem un astfel de amendament. Decizia va trebui să fie luată la nivelul Comisiei de buget-finanțe”, a spus Manda.
Mai multe articole despre:
Dragnea manda