MENIU

Mamele ar putea primi ajutor. Parlamentarii vor de patru ori mai multe creşe

Parlamentarii vor mai multe creşe. De aproape patru ori mai multe decât sunt în prezent. Iniţiatorii proiectului spun că astfel mămicile vor fi încurajate să se întoarcă mai repede la muncă. Dacă ideea va deveni lege, în Bucureşti vom avea 125 de creşe, faţă de 45 cât avem în prezent.

Proiectul este iniţiativa a şapte deputaţi şi senatori. Documentul propune înfiinţarea a cel puţin o creşă la 15.000 de locuitori. Adică, pe teritoriul României să fie în total în jur de 1.300 de creşe, faţă de 350 cât avem în prezent.
Cele mai multe instituţii care asigură îngrijirea copiilor mici ar urma să se construiască în Capitală: de la 45 de creşe la 125. În Cluj-Napoca numărul creşelor ar urma să crească la 21, iar ploieştenii ar putea alege între 13 astfel de instituţii.


Iniţiativa ar veni în ajutorul mămicilor care s-ar putea întoarce mai repede la muncă, spun aleşii. În paralel, săptămâna viitoare parlamentarii trebuie să voteze o altă lege importantă pentru mame: cea care măreşte indemnizaţiile de creştere a copilului prin eliminarea plafonului maxim de 3.400 de lei. Astfel, mămicile ar urma să primească 85% din salariu.

Mai multe articole despre:
parlamentari mame video creşe