MENIU

Motivul pentru care bunicii noștri ne puneau mămăligă caldă pe piept. Trebuie să încerci și tu!

Mamaliga

Un aliment tradiţional în gastronomia românească, mămăliga, continuă să fie subiect de cercetare pentru specialişti. Deocamdată, niciun studiu nu a scos în evidenţă o contraindicaţie în folosirea ei.

Dacă în mămăliga pripită sau în terciul de mălai, adăugăm ulei de măsline sau unt (două linguriţe la 300 de grame), aceste leacuri dovedite calmează durerile de gât şi se consumă calde, mai ales seara.

Pentru bronşită, pentru viroze, pentru pneumonii sau în caz de tuse cronică sunt foarte eficiente cataplasmele cu mămăligă caldă.

O cataplasmă se prepară astfel: pe o bucată de pânză de bumbac se aşează un strat gros de mămăligă mai tare, aplicându-se pe piept, când aceasta are o temperatură suportabilă. După 15 minute, cataplasma se îndepărtează, iar pielea se şterge cu un tampon înmuiat în biter suedez.

Cataplasma cu mămăligă se foloseşte şi în caz de ulcior. Pe pleoape se aplică mămăligă călduţă, iar „pansamentul" se schimbă de mai multe ori pe zi. Aceeaşi aplicaţie este bună ca un remediu foarte eficient în caz de anexite şi de cistite.

Sursa: click.ro