MENIU

Mama acuzată că şi-a răpit fiul din Canada, arestată 30 de zile. Parchetul contestă decizia

<p>Ana-Maria Nedelcu, mama acuzată de răpire internaţională: Copilul nu poate fi luat cu forţa</p>
<p>C&acirc;t de oportună este o nouă lege a răspunderii magistraţilor? Părerile sunt impărţite</p>

Ana Maria Nedelcu, femeia care este acuzată că şi-a răpit fiul din Canada, a ajuns în arestul Poliţiei Capitalei. Curtea de Apel Bucureşti a emis mandat de arestare provizorie pe numele ei. Decizia magistraţilor este cel puţin ciudată având în vedere că până şi procurorii s-au opus detenţiei. De altfel, Parchetul a anunţat deja că va contesta arestarea. În ceea ce priveşte extrădarea, solicitarea autorităţilor din Canada va fi judecată peste o săptămână.

Lacrimile mamei nu pot schimba nimic pentru moment. Ana Maria Nedelcu a ajuns după gratii pentru că magistraţii au decis să o arestaze.

Asta în ciuda faptului că până şi parchetul s-a opus detenţiei. Procurorii susţin că nu sunt îndeplinite condiţiile unei arestări provizorii şi nici măcar cele pentru extrădare.

Imediat după decizie, poliţiştii au ajuns acasă la Ana Maria Nedelcu.

La întreaga scenă a asistat mama Anei Maria Nedelcu, cea în grija căreia vor rămâne cei doi copii.

Femeia va sta după gratii cel puţin până când se va lua în discuţie contestaţia arestării. Dealtfel pe lângă avocatul mamei şi parchetul a depus o cerere în acest sens.

Femeia spune că a plecat de teamă din Canada în 2014, pentru că fostul ei iubit, de origine dominicană, era violent. Nici Antony, copilul celor doi nu voia să stea în preajma tatălui. O demonstrează o înregistrare audio dată publicităţii de Ana Maria Nedelcu.

Peste hotare Ana Maria Nedelcu riscă o pedeapsă de până la 10 ani de închisoare. În legea românească, însă, acuzaţia este cea de nerespectare a măsurilor privind încredinţarea minorului, pedepsită cu până la trei luni de detenţie.

EXCLUSIV - Mama româncei acuzată că şi-a răpit copilul din Canada. "Sunt sigură că ne va ajuta statul român"

"Nu dau amănunte copiilor. Nu ştiu dacă voi avea putere să mă uit în ochii copiilor. Copilul Anthony nu mai ştie engleză. Ştie că trebuie să se apere să nu îl fure tata. Feţia mea parcurgea 600 de kilometri în Canada să-şi vadă copilul. Sunt sigură că ne va ajuta statul român. Sigur a fost o greşeală.", a spus mama Anei Maria Nedelcu, în direct la Jocuri de Putere.

 

Drama unei mame. Riscă să fie extradată pentru că şi-a salvat copilul de abuzurile tatălui

Mai multe articole despre:
Canada extradata Ana Maria Nedelcu