MENIU

Making of | Întâlnirea Klaus Iohannis - Papa Francisc de la Cotroceni. Ce nu s-a văzut la TV. VIDEO realitatea.net

Realitatea.net redă filmul întâlnirii de la Cotroceni, dintre președintele Klaus Iohannis și Papa Francisc, cu imagini care nu s-au văzut pe transmisiunea LIVE, filmate de jurnalistul Cristian Otopeanu. Making of-ul este la finalul articolului.

Papa Francisc a aterizat astăzi pe Aeroportul Henri Coandă - Otopeni la ora 11:25. Suveranul Pontif a fost așteptat de preşedintele Klaus Iohannis și de soţia sa, Carmen Iohannis, iar din mulțime s-a scandat "Vivat Papa”. Apoi, Suveranul Pontif a fost preluat de o Dacie Logan de culoare albastră și dus la Palatul Cotroceni.

Mii de oameni l-au aclamat pe Papa Francisc pe traseul dintre Aeroportul Henri Coandă - Otopeni și Palatul Cotroceni, traseu parcurs în 30 de minute.

La 12:20, Papa Francisc a ajuns la Palatul Cotroceni, acolo unde a avut loc ceremonia oficială de primire. Președintele Klaus Iohannis era deja acolo și îl aștepta, alături de soția sa.

După intonarea imnului "Deșteaptă-te, române!", Papa Francisc a salutat în limba română Garda de Onoare de la Palatul Cotroceni. A fost nevoie, însă, ca preşedintele Klaus Iohannis să îi "sufle" cuvintele în română, fiindcă Papa nu a ştiut ce să facă. "Bună ziua!", a rostit Suveranul Pontif, după 15 secunde de tăcere. "Să trăiți!" a fost replica Gărzii. Vezi mai jos momentul, filmat separat de transmisiunea LIVE de jurnalistul Cristian Otopeanu.

620 de jurnaliști au fost acreditați pentru vizita Papei Francisc în România, care are loc în perioada 31 mai-2 iunie.

Site-ul realitatea.net prezintă mai jos, în VIDEO, un making of al întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Papa Francisc, care a avut loc pe Platoul Marinescu, de la Palatul Cotroceni, filmat separat de transmisiunea LIVE de jurnalistul Cristian Otopeanu.

 

 

 

 

 

 

.