MENIU

Maia Sandu acuză un complot pro-Kremlin la Chișinău

Maia Sandu și Emmanuel Macron (Profimedia)

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a spus că forţele proruse încearcă să răstoarne guvernul de la Chișinău, cu scopul de a impune revenirea la o politică favorabilă Kremlinului. 

"Aceste forţe politice care sunt împotriva Republicii Moldova, împotriva independenţei şi împotriva parcursului european al Republicii Moldova, împotriva democraţiei, modelului democratic de dezvoltare a ţării, evident că încearcă să folosească nemulţumirea cetăţenilor pentru ca să îşi promoveze interesele şi pentru ca să destabilizeze situaţia în ţară",a afirmat Maia Sandu într-un interviu acordat hotnews.ro după vizita oficială în România, de la sfârșitul săptămânii trecute.

Liderul de la Chișinău a subiliniat faptul că astfel de forțe încearcă să se folosească de contextul economic și politic extrem de dificil creat de invadarea Ucrainei de către Rusia. "Oamenii oamenii sunt îngrijoraţi şi supăraţi într-o anumită măsură din cauza inflaţiei mari, din cauza creşterii preţurilor la resursele energetice şi există acest sentiment de revoltă". 

În opinia sa, "dacă se vor schimba lucrurile şi dacă ruşii vor reuşi să înainteze pe partea de sud a Ucrainei, evident că ne putem aştepta la un flux mai mare de refugiaţi, în primul rând din Odesa, dar şi din alte localităţi şi aceste lucruri evident vor, cum am spus, vor crea o anumită panică şi pe teritoriul Republicii Moldova".

"Pe de altă parte, forţele proruse, dar şi toate aceste grupări criminale şi corupte, pentru că au făcut un front comun şi cu forţele proruse, scopul lor fiind să scape de această guvernare, să oprească procesele de reformă, să oprească reforma în justiţie, în special, folosesc şi vor folosi aceste situaţii pentru a destabiliza situaţia în ţară şi vedem deja anumite încercări în acest sens", a subliniat Sandu.

Mai multe articole despre:
maia sandu putin prorusi razboi ucraina romania