MENIU

Mai vor românii să rămână în Uniunea Europeană? Rezultatele surprinzătoare ale unui sondaj

Potrivit unui sondaj realizat de Avangarde, dacă ar avea loc un referendum duminica viitoare, 70% dintre români ar vota pentru ca România să rămână în Uniunea Europeană, în timp ce doar 13% ar vota pentru ieșire, iar 12% nu ar fi hotărâți.

În plus, atunci când li s-a pus întrebarea "Credeți că în viitor România s-ar dezvolta mai bine ca parte a UE sau în afara ei?", 69% dintre respondenți au indicat că România s-ar dezvolta mai bine ca parte a UE, în timp ce doar 13% au afirmat că s-ar dezvolta mai bine în afara UE.

În ceea ce privește opinia lor despre Uniunea Europeană, 60% dintre cei intervievați au spus că au o părere mai degrabă bună despre aceasta, 8% au o părere foarte bună, în timp ce 19% au o părere mai degrabă proastă și doar 2% au o părere foarte proastă.

Conform sondajului, liderii UE nu se bucură de o încredere mare în rândul românilor. Acest studiu sociologic a fost realizat la câteva săptămâni după ultimul Eurobarometru, care a indicat o scădere a încrederii românilor în Uniunea Europeană.

Mai multe articole despre:
ue uniunea europeana sondaj