MENIU

Protest la Penitenciarul Poarta Albă. Mai mulţi deţinuţi refuză pâinea

Protest la Penitenciarul Poarta Albă. Mai mulţi deţinuţi refuză pâinea

Protest, luni după amiază, la Penitenciarul Poarta Albă. Mai mulţi deţinuţi au refuzat pâinea de la masa de prânz.

Deținuții din două secții ale Penitenciarului de Maximă Securitate Poarta Albă au refuzat, luni, la amiază, pâinea de la masa de prânz.

Conform purtătorului de cuvânt al penitenciarului, comisar Gabi Botezan, deținuții și-au justificat gestul prin solidarizarea cu colegii din alte închisori, care solicită grațierea în cazul pedepselor ușoare, din cauza supraaglomerării spațiilor de detenție, scrie radioconstanta.ro.

Comisarul de penitenciare Gabi Botezan a declarat, pentru Radio Constanța, că nu s-au înregistrat alte incidente sau manifestări violente.

Amintim că directorul Administrației Naționale a Penitenciarelor, Claudiu Bejan, vorbea, joia trecută, despre incidentele de la Penitenciarele Giurgiu, Rahova și Poarta Albă.

"În data de 5 iulie, în intervalele orare 21:50 - 22:20 și 23:00 - 00:15, mai mulți deținuti au protestat prin lovirea cu castroane și linguri în gratiile geamurilor de la camerele de deținere și au aruncat în zona curților interioare de plimbare cu bucăți de hârtie și material textil arzând. Acțiunile deținuților s-au încheiat ca urmare a discuțiilor purtate cu personalul aflat în serviciu, fără a fi necesară alarmarea întregii unități. Pe parcursul zilei următoare, 102 deținuți, din totalul de 1.216, au refuzat hrana la masa de prânz și 33 de deținuți masa de seară", a mai spus Bejan, citat de AGERPRES.

El a explicat că, în urma discuțiilor purtate de către conducerea unității, toți deținuții au renunțat la respectivele forme de protest.

Mai multe articole despre:
penitenciare Poarta Albă penitenciare romania