MENIU

Mai multe eleve s-au bătut astăzi în clasă

Violenţa în şcoli rămâne o problemă actuală. Mai multe fete de clasa a zecea dintr-un liceu din comuna Vidra, judeţul Ilfov, s-au bătut astăzi în clasă. Incidentul a pornit de la un joc de tenis de masă, care avea loc în sala de curs.

Masa de ping-pong era montată în clasă pentru şcoala nu are sală de sport, aşa că orele de curs şi cele de educaţie fizică se ţin în acelaşi spaţiu. Întregul incident a fost filmat de unul dintre elevi, cu telefonul mobil.

Pentru că fetele sunt clasa a zecea, adică în sistemul de învăţământ obligatoriu, mustrările pot merge de la observaţie până la scăderea notei la purtare. Incidentul de azi vine să completeze o listă lungă de evenimente similare care au atras atenţia presei în ultimele luni. Anul trecut în şcolile din judeţul Ilfov s-au petrecut două cazuri grave: o elevă de clasa a douăsprezecea a fost exmatriculată după ce şi-a bătut diriginta, iar un elev de clasa a zecea a ajuns la închisoare pentru crimă.

De altfel, Ministerul Educaţiei nu are o evidenţă clară referitoare la toate incidentele din şcoli, dar le cunoaşte pe cele foarte grave. După ce numărul incidentelor de agresiune a crescut îngrijorător, autorităţile sunt pe punctul de a finaliza o strategie pentru combaterea violenţei în şcoli.
Mai multe articole despre:
bătaie elev Ilfov clasă