MENIU

British Airways, probleme la sistemul informatic.UPDATE:Compania vrea să intre azi în program normal

Sistemului informatic al companiei de transport aerian British Airways s-a defectat, sâmbătă, în întreaga lume, ceea ce a făcut ca mai multe curse să aibă întârzieri de zeci de minute.

UPDATE duminică: Reprezentanţii companiei British Airways au declarat că intenţionează să intre într-un program "aproape normal" la Gatwick şi să reia "majoritatea serviciilor" la Heathrow, duminică, după ce după prăbuşirea sistemului informatic a creat haos, iar toate zborurile au fost anulate.

UPDATE ora 19:30: 

Compania aeriană Birtish Airways a anunțat că toate zborurile de sâmbătă, 27 mai, au fost anulate din cauza erorii din sistemul informatic, anunță The Independent. Înițial s-a menționat că doar zborurile programate până la ora locală 18:00 vor fi anulate. 

Problemele informatice au dus la formarea unor cozi uriașe în aeroporturile britanice. Mulți pasageri se plâng că nu mai pot accesa nici site-ul sau aplicația British Airways, ceea ce pe unii i-a costat chiar pierderea zborului.

Terminalele aeroporturilor Heatrhow și Gatwick au devenit extrem de aglomerate din cauza întârzierilor, prin urmare compania a luat decizia de a anula toate zborurile care ar fi trebuit să decoleze până la ora 18:00 (ora Marii Britanii).

”Vă rugăm să nu mai veniți la aeroport”, este anunțul companiei, pe pagina de Facebook.

Reprezentații British Airways dau asigurări că defecțiunea este în curs de rezolvare. ”Vă cerem scuze pentru problema tehnică. Ne străduim s-o rezolvăm cât mai curând posibil”, au scris aceștia, pe pagina de Twitter a companiei. 

Mai multe articole despre:
zbor avion British Airways