MENIU

Mai mulți procurori cer demisia lui Tudorel Toader

Tudorel Toader

Demisia lui Tudorel Toader, cerută de mai mulți procurori. Aceștia sunt supărați pe declarațiile ministrului Justiției, care a anunțat că vrea ordonanță de urgență pentru revizuirea sentințelor. În plus, îi reproșează atacurile la adreșa șefului interimar de la DNA, pe care a certat-o pentru întâlnirea cu ambasadorul SUA în România.

Potrivit deciziei CCR nr. 377/2017, legiuitorului îi este interzis să supună hotărârile judecătorești unor noi căi de atac reglementate după pronunțarea acestora. (...) Prin urmare, eliminarea unui motiv de revizuire sau adăugarea unui nou motiv de revizuire după pronunțarea hotărârii nu poate produce niciun efect. 

Senatorul PNL, Iulia Scântei, i-a transmis, joi, o scrisoare deschisă ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care îi solicită acestuia să nu propună spre adoptarea de către Guvern o ordonanță de urgență care să modifice legislația penală și îi pune câteva întrebări. 

"De ce nu ați transmis Comisiei speciale a Parlamentului, pe durata activității acesteia în sesiunea parlamentară, această propunere de modificare a art. 453 din Codul de procedură penală cu menționarea noilor condiții/cazuri de revizuire a hotărârilor judecătoreşti penale definitive, pentru a fi dezbătută de Comisie, apoi dezbătută și adoptată de plenul Senatului și de cel al Camerei Deputaților?", a afirmat, joi, Iulia Scântei, membru în comisia specială pentru Legile Justiției, potrivit unui comunicat de presă remis MEDIAFAX.




Mai multe articole despre:
procurori demisia tudorel toader