MENIU

Putin i-a transmis lui Macron că nu renunță la Peninsula Crimeea și la "denazificarea" Ucrainei

Emmanuel Macron și Vladimir Putin

Președintele Vladimir Putin a afirmat, într-o discuție telefonică purtată cu omologul său francez Emmanuel Macron, că Rusia e deschisă negocierii unui armistițiu, dar nu renunță la recunoaşterea peninsulei Crimeea drept teritoriu rus, precum și la "demilitarizarea şi denazificarea" Ucrainei

De asemenea, liderul de la Kremlin a solicitat şi un "statut neutru" pentru Ucraina, pe lista precondiţiilor de la care trebuie să pornească negocierile privind încetarea intervenției militare în Ucraina, a transmis Kremlinul într-un comunicat, după o convorbire telefonică între cei doi preşedinţi, potrivit RIA Novosti.

Potrivit sursei. preşedintele rus a subliniat că soluţionarea conflictului "nu este posibilă decât dacă interesele de securitate legitime ale Rusiei sunt luate în considerare fără condiţii".

"Partea rusă este deschisă la negocieri cu reprezentanţi ai Ucrainei şi speră că ele vor duce la rezultatele sperate", a mai transmis Administrația Prezidențială.

Solicitările lui Vladimir Putin au venit în contextul în care omologul său francez, Emmanuel Macron, i-a cerut să oprească operaţiunile militare în zone rezidenţiale, să securizeze principalele axe rutiere din Ucraina şi să nu distrugă infrastructura esenţială.

 

Mai multe articole despre:
macron putin zelenski