MENIU

Circulație blocată din cauza unui grav accident feroviar

Accident feroviar
Accident feroviar în Timiș

Circulația feroviară e oprită vineri dimineața în județul Timiș. după ce un tren a lovit un autoturism care a forțat trecerea de cale ferată.

Circulaţia feroviară este oprită, vineri dimineaţa, în judeţul Timiş, între staţiile Birda - Voiteni, în urma unui accident rutier, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, circulaţia feroviară este oprită pe secţia SF 922, între staţiile Birda - Voiteni, unde, la o trecere la nivel cu calea ferată care se intersectează cu un drum agricol, un tren care circula pe relaţia Reşiţa - Timişoara a surprins un autoturism.

Impactul s-a soldat cu decesul conducătorului auto.

Accidentul a avut loc în jurul orei 5.30. Un șofer nu a fost atent la o trecere la nivel cu calea ferată și a trecut peste linii, moment în care a fost lovit în plin de o garnitură de tren care circula pe ruta Reșița – Timișoara.

În urma impactului, șoferul în vârstă de 38 de ani a murit pe loc, transmite Realitatea de Timis. La fața locului au ajuns pompierii, cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, un echipaj SMURD, 7 subofițeri si un echipaj SAJ, dar și polițiștii.

„Un bărbat de 38 de ani ce conducea un autoturism, între localitățile Birda și Voiteni, nu s-a asigurat la trecerea la nivel cu calea ferată, și a fost accidentat de un tren ce circula pe ruta Reșița – Timișoara. În urma impactului șoferul autoturismului a decedat. În cauză a fost intocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă", au transmis reprezentanții ISU Timiș.

Român RĂNIT în accidentul îngrozitor de tren de lângă Barcelona

Un alt accident feroviar a avut loc tot în Timiș în urmă cu două zile, după ce un bărbat a crezut că poate fi mai rapid decât un tren.

Șoferul, în vârstă de 60 de ani, a ajuns cu mașina la o trecere la nivel cu calea ferată. Omul a văzut garnitura de tren care se apropia, însă a crezut că dacă apasă accelerația poate trece înaintea trenului, dar s-a înșelat.

Mașina bărbatului a fost lovită de un tren care circula dinspre Nerău către Sânnicolau Mare. În urma accidentului bărbatul a suferit răni minore, însă a fost preluat de ambulanță și transportat la spital. Mașina a suferit însă avarii serioase.

Mai multe articole despre:
accident feroviar tren